среда, 28 октября 2020 г.

Здобутки осені.

             Науково-дослідницька робота з обдарованими учнями триває і в цьому навчальному році. Є вже перші здобутки.

Учениця 11 класу Синєок Вікторія виборола І місце в обласному етапі конкурсу есе «Європа починається з тебе». Їі есе « Давайте почнемо з себе» було присвячено темі пандемії коронавірусу та відношенню до заходів безпеки у нас і в Європі. Головний меседж есе – якщо ми хочемо бути європейцями, то повинні починати з себе, навчитись неухильно дотримуватись законів і правил поведінки.

Роботу Вікторії Синєок «Філонова балка – «родзинка» майбутнього Національного парку» визнано кращою в номінації «Пам’ятки природи» обласного конкурсу пошукових робіт учнівської молоді  «Пам’ятки Запорізького краю».

Роботу учениці 11 класу Старостіної Маргарити «Козак Мамай українського живопису» відібрано серед найкращих і включено до складу обласної команди ( 6 учнів з області) на Всеукраїнську краєзнавчу конференцію учнівської молоді, що відбудеться в Миколаєві  13-15 листопада.

Маргаритою ж підготовлено роботу «Співець Азова, степу і життя» на конкурс «Моя Батьківщина – Україна» Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді в номінації «Духовна спадщина мого народу». Дослідження присвячено відомому бердянському письменнику, краєзнавцю, педагогу Огульчанському Олексію Яковичу.

У вересні Синєок Вікторія взяла участь у роботі Всеукраїнської школи семінару «Зелена енергетика». Її дослідження «Можливості й перспективи Бердянщини для розвитку «зеленої енергетики» та есе «Що чекає альтернативну енергетику в майбутньому» визнано кращими серед учасників з Запорізької області, а ученицю запрошено до участі у Всеукраїнському семінарі ( Вікторія – єдина учасниця від Запорізької області). Робота семінару відбувалась он-лайн, але учасники отримали багато цікавої інформації від провідних вчених країни в галузі відновної енергетики.


Список рекомендованих учасників


На черзі цілий ряд конкурсів і ми будемо брати в них участь, ставимо за мету не тільки участь, а здобути перемоги. Впевнений, що з такими учнями вони будуть.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий