четверг, 20 февраля 2020 г.


Вшанували пам'ять

Сьогодні один з найтрагічніших днів в історії Незалежної України. Мабуть немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася шість років тому на Майдані Незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей.
За місяць боротьби їх було 119, імена багатьох не встановлені досі. Сотні історій, сотні людських життів, сотні героїв. Це дуже болюча тема. На Майдані гинули і бійці внутрішніх військ, які виконували свій обов’язок.  Постійно йде переоцінка політичних подій тієї зими.

Цього дня учні 10 класу, де я працюю класним керівником підготували і провели захід пам’яті героїв Небесної Сотні. Діти згадали основні події, що змінили хід нашої історії, читали вірші, розповідали про конкретних людей. Загиблі люди з Небесної Сотні мали сім’ї та друзів, вчилися або працювали, мали захоплення та симпатії. Серед них були студенти й педагоги, художники та журналісти.

          Один з них – запоріжець Сергій Синенко. Учні розповіли про його життєвий шлях, трагічну загибель. Випускник нашої школи Вадим Кеда взяв інтерв’ю у родини загиблого героя. Мама і вдова Сергія з екрану звернулись до учнів та вчителів.  Батько героя – Петро Іванович Синенко подарував школі банер «Небесна Сотня» і поетичну збірку, присвячену подіям 2014 року.
Перед учнями виступив громадський активіст, учасник АТО і волонтер Микола Тюркеджи.
Хвилиною мовчання, запалюванням свічок присутні – учні і дорослі вшанували пам’ять загиблих в ті трагічні дні.

Звучали і сумна «Пливе кача…» і життєстверджуюча «Небесна Сотня» Анатолія Сердюка.

На заході були присутні численні гості – голова Бердянської РДА Півень І.Г., голова Бердянської районної ради Васильчик Ж.О., заступник голови Берестівської сільської ради Зіборов С.М., сільський староста Зубко А.А., працівники апарату громади, відділів освіти району і громади, військові – працівники військкомату і учасники АТО.

По закінченню заходу перед учнями і вчителями виступили Півень І.Г. і Васильчик Ж.О., які подякували дирекції школи і  учням за змістовний захід і вручили подарунки.

На заході неодноразово лунало «Слава Україні! Героям Слава!!!»

Комментариев нет:

Отправить комментарий