вторник, 13 апреля 2021 г.

 

Подарунок від письменників - земляків

Отримали сьогодні чудовий подарунок для школи від подружжя Будугаїв – Ольги Дмитрівни і Андрія Олександровича – книги для дітей та вчителів ( на світлинах). Там і дитяча література і навчальний посібник, і монографія, які будуть дуже корисними для учнів та вчителів-філологів, поціновувачів українознавства та історії. Всі книги з дарчими підписами.

Ольга Олександрівна – кандидат філологічних наук, добре відома своєю працею у Бердянську, а ще моя землячка – з Гуляйполя. Разом з чоловіком Андрієм Олександровичем ґрунтовно вивчали творчість Олексія Яковича Огульчанського, підготували до друку його оповідання, що не були надруковані за життя письменника. Видання книги «Степова принцеса» стало подією у культурному житті Бердянська. О. Огульчанський провів два роки (1941-1943) найтяжчі, за його словами, у нашому селі – Миколаївці. То ж нас не міг не зацікавити цей факт біографії дитячого письменника, разом з ученицею 11 класу Старостіною Маргаритою здійснили спробу «привідкрити» маловідому сторінку біографії Олексія Яковича. Провели певну роботу – опитування серед старожилів, вивчення архівних джерел, інтерв’ю з людьми, які знали письменника. Дещо вдалось «накопати». Суттєву допомогу надали Ольга Дмитрівна і Андрій Олександрович. Результатом пошукової роботи стала робота учениці, яка отримала непоганий, як на мій погляд, оцінку – ІІІ місце в обласному етапі МАН і ІІІ місце на ХІV Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів загальноосвітніх шкіл. Маргарита має художній талант, тож вона ще й здійснила спробу ілюструвати книгу. У порівнянні з минулим роком, коли учениця виборола І місце на Міжнародному конкурсі ( єдина з нашої області), це крок назад, але втішає інше – в конкурсі взяла участь ще одна учениця школи – Синєок Вікторія. Її роботу «Волонтерський рух Бердянщини, як складова частина загальнонародного руху» журі оцінило ІІ місцем.

Знаю, що Ольга Дмитрівна і Андрій Олександрович цікавляться подіями, що відбуваються на Бердянщині і, напевне, прочитають допис, то ж висловлюю їм щиру вдячність за допомогу і чудовий подарунок для вчителів та учнів школи.









 

Комментариев нет:

Отправить комментарий